Субота
18.05.2024
19:46
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Друзі сайту
Це Слід знати !

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Устянська ЗОШ I-II ступенів Миколаївської міської ради Ст...

15:04
Розмова про СНІД

Якщо ви ще не говорили з дитиною на інтимні теми, то не варто цю розмову із проблемами СНІДу. Нема нічого гарного у тому, якщо у дитини майбутні стосунки, інтимного характеру, асоціюватимуться з інфекцією та хворобами.

Дитячі уявлення про СНІД часто бувають зовсім невірними. Важливо якомога раніше розвіяти всі хибні уявлення. Наприклад, восьмирічна дівчинка, граючи надворі, розбиває коліно, а інша дитина говорить їй, що тепер вона може захворіти на СНІД. Батьки можуть пояснити їй: «Ні, ти не захворієш на СНІД, його викликає ВІЛ, а ВІЛ не може потрапити в організм, якщо лише робите коліно. Це може статися лише тоді, коли кров людини з Віл потрапляє в кров людини без ВІЛ. Розумієш?» І не забудьте, що подібної розмови доведеться повертатися у майбутньому. Одна розмова не зможе сформувати у дитини чітке уявлення з такого складного питання.

 Деякі дорослі дотепер вірять. Що проблема СНІДУ стосується тільки представників певних «груп ризику» і зовсім не має стосунку до їхніх дітей. Не дозволяйте власним забобонам стати загрозою безпеки власної дитини. Переконайтеся, що ваша дитина має достатній рівень знань про СНІД та передачу ВІЛ і що ви самі маєте досить реальною загрозою передачі ВІЛ у майбутньому.

 

ПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ ДЛЯ ДІТЕЙ:

Що таке СНІД?

СНІД – це дуже серйозна хвороба. Вона викликається маленькою невидимою істотою – вірусом, що називається ВІЛ. Організм людини має захисників, які охороняють його від різних мікробів. Навіть якщо ти занедужав, твої захисники борються з інфекцією та намагаються допомогти тобі одужати якнайшвидше. ВІЛ може вбивати цих захисників, і тоді організм стає беззахисним перед мікробами. Коли таке трапляється, людина починає дуже сильно хворіти. Це називається СНІД. Якщо у людини в організмі є ВІЛ, у неї може й небути СНІДу, тобто вона може почувати себе здоровою.

У кого буває СНІД?

СНІД буває тільки у тих людей, в організм яких потрапив ВІЛ. ВІЛ передається лише тоді, коли деякі рідини з тіла однієї людини, у якої є ВІЛ, потрапляють в організм іншої. Цього не відбувається, якщо ти просто торкаєшся людини, у якої є ВІЛ, або користуєшся з нею одними речами. Так що тобі немає про що турбуватися. ВІЛ не можна підхопити як застуду. (Дитині необхідно розповісти про передачу ВІЛ статевим шляхом, але тільки якщо ви говорили з нею про секс раніше).

А у дітей буває СНІД?

У деяких дітей може бути СНІД. Якщо у мами є ВІЛ (вірум що може викликати СНІД), то іноді він передається дитині при народженні. Багато років тому, коли діти з різними хворобами лягали в лікарню і їм переливали кров, їм іноді передавався ВІЛ. Зараз такого більше не трапляється. Зазвичай ВІЛ буває тільки у дорослих. Коли ти сам станеш дорослим, у тебе буде можливість захистити себе.

Як можна зрозуміти, що у людини ВІЛ?

Ти не можеш ніяк довідатись про це. У будь-якої людини, незалежно від того, який у неї вигляд, може бути ВІЛ.  Тільки сама людина у якої є ВІЛ, може вирішувати, чи буде вона розповідати про це кому-небудь. Є у людини  ВІЛ чи ні, можна зясувати, тільки якщо вона перевіриться у лікаря. Абсолютно різні люди заражаються ВІЛ, і це не означає, що вони погані або якісь особливі. Важливо знати, що є способи захистити себе від ВІЛ, і в тебе це вийде.

Практичний психолог: Українець-Іщак О.Д.

 Джерело: http://stopisnid.org.ua

Переглядів: 187 | Додав: svitlana_shchepanyak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: